joi, 8 aprilie 2010

Egocentrism! Conservare! Nu e Egoism!

"EGOCENTRÍSM s.n. (Livr.) Atitudine a celui care priveşte totul prin prisma intereselor si a sentimentelor personale, tendintă de a face din sine "centrul universului"; egotism. - Din fr. égocentrisme."

Oare e bine ca noi ca indivizi, sa privim totul din prisma noastra, sa facem totul din punctul nostru de vedere, sa ne fie noua bine? Eu sunt de parere ca da! In ziua de azi daca nu rupi tu de la gura ta , nu va rupe nimeni de la gura lui pentru tine!

"CONSERVÁRE, conservări, s.f. 1. Acţiunea de a (se) conserva şi rezultatul ei. ♢ Instinct de conservare = instinct de apărare pe care îl manifestă omul şi animalele în scopul menţinerii fiinţei proprii. 2. Tratament la care sunt supuse unele produse perisabile pentru a le feri de alterare (uscare, sterilizare, congelare, refrigerare etc.). V. conserva. "

Deci daca ne aparam pe noi insine, suntem sau nu egocentrici si egoisti? Asta se refera doar la situatii limita, iar in rest ne comportam normal!

"EGOÍSM s.n. Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale şi de nesocotire a intereselor altora. – Din fr. égoïsme.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de driada, 16 Sep 2003"

Chipintaci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu