sâmbătă, 19 septembrie 2009

Sa incepem cu inceputul!


Sa ne aduncem aminte ca fiecare am fost mici, chiar copii :P. Va mai aduceti aminte intamplari? situatii prin care ati trecutvoi sau prietenii vostri. In metoda de depasire a acelor situatii isi pune amprenta educatia si experienta dobandita pana la acel moment.
Am sa relatez cateva intamplari reale grele dar si comice (la momentul acesta)

1*Ultima zi de vacanta inaintea clasei a 7-a, gloata de baieti dornici de o baie in infecta apa ce curge prin Iasi "Bahluiul". Pana aici nimic iesit din comun...ca doar noi romanii avem experienta in a ne "trata" pielea cu tot felul de bacterii si microorganisme din apele meleagurilor. Sa revin...totul bine si frumos pana cand unul din baieti "reuseste" sa-si faca o taietura in calcai lunga de vreo 5-7 centimetri si adanca de un centimetru. Va dati seama ca sangele curgea din piciorul baiatului si trebuia facut ceva...instinctul din mine a gasit o solutie de moment, am legat in jurul gleznei piciorului afectat o sfoara pentru a opri sangerarea. Ce a urmat?...bineinteles cateva copci (cred ca 4 sau 5) si o perioada buna departe de placerile copilariei (mingea, bicicleta)

2*Anul urmator aceeasi zi 14 septembrie, acelasi personaj, alt accident stupid. Din teribilism s-a urcat pe un vagon de tren si a intrat in campul electric al unui conductor strabatut de 27 000 V. A urmat o lunga perioada de recuperare pentru acel baiat...(si semne ce la va purta toata viata, "cicatrici" fizice si psihice)

3*Situatii la general sunt primele lectii de mers pe bicicleta sau primele lectii de inot...si perseverenta de care am dat dovada fiecare.

Un comentariu:

  1. "Un copil poate oricand sa invete un adult 3 lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu inistenta ceea ce isi doreste" P. Coelho

    RăspundețiȘtergere